Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
TM5 TM6

Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta

4.6 (100 ocen)

Składniki

Composta di mele

  • 600 g di mele, sbucciate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 40 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
  • 40 g di uvetta sultanina

Sbriciolata

  • 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 300 g di farina integrale + q.b.
  • 1 uovo
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 100 g di zucchero
  • 20 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1515 kJ / 362 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
55.3 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy