Wersje kompatybilne
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di zucchero
- 10 g di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 2 uova
- 2 tuorli
- 250 g di margarina morbida a pezzi
- 250 g di farina di mandorle
- 150 g di farina tipo 0
- 10 g di semi di papavero
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 100 g di mirtilli, lavati e asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2690 kJ / 643 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake pesche e farro con latte di soia
1 Std. 10 Min
Torta veloce ai cachi mela
45 Min
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1 Std. 10 Min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1 Std. 30 Min
Torta al cocco
1 Std.
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1 Std. 30 Min
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1 Std.
Torta carote e cocco
2 Std. 30 Min
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.