Polentaecken mit Rhabarberkompott

Polentaecken mit Rhabarberkompott

3.9 60 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

Rhabarberkompott
  • Wasser
    250 g
  • Maisstärke
    15 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    15 g
  • Zucker
    90 g
  • Rhabarber geschält, in Stücken (1 cm)
    800 g
Polentaecken
  • Butter und etwas mehr zum Braten
    20 g
  • Milch
    300 g
  • Wasser
    300 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Polenta (Maisgrieß)
    160 g
  • Zimt-Zucker-Mischung

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 281 kcal / 1176 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...