Urządzenia i Akcesoria
Polentaecken mit Rhabarberkompott
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
Rhabarberkompott
-
Wasser250 g
-
Maisstärke15 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Zucker90 g
-
Rhabarber geschält, in Stücken (1 cm)800 g
Polentaecken
-
Butter und etwas mehr zum Braten20 g
-
Milch300 g
-
Wasser300 g
-
Salz¼ TL
-
Polenta (Maisgrieß)160 g
-
Zimt-Zucker-Mischung
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1176 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pflaumenkompott
20 min
Rote Grütze
30 min
Apfelmus
20 min
Rhabarberschmarrn
30 min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2 godz.
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 min
Buchweizen-Pfannkuchen mit Rhabarber
20 min
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 godz. 15 min
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25 min
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2 godz.
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 min
Vanillesauce für jeden Tag
10 min