Tarta de maracuyá

Tarta de maracuyá

4.2 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 rebanadas

Składniki

Masa sablé
  • 70 g de azúcar refinada
  • 200 g de mantequilla sin sal
  • 370 g de harina de trigo
  • 1 huevo
  • 1 pizca de sal
  • 1 cdita de vainilla
Salsa de maracuyá
  • 50 g de pulpa de maracuyá
  • 30 g de azúcar refinada
  • frijoles negros secos
Crema batida
  • 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 50 g de azúcar glass
Crema de maracuyá
  • 150 g de pulpa de maracuyá
  • 2 huevos
  • 4 yemas de huevo
  • 80 g de azúcar
  • 160 g de mantequilla sin sal

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 10 g
Kalorie 3105.9 kJ / 739.5 kcal
Tłuszcz 47.4 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 71.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...