![Tarta de maracuyá Tarta de maracuyá](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08E49BBF-8610-403E-868E-CEE9FF37021F/Derivates/602eabd0-2746-49b5-8fb7-006fcbbe1384.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa sablé
- 70 g de azúcar refinada
- 200 g de mantequilla sin sal
- 370 g de harina de trigo
- 1 huevo
- 1 pizca de sal
- 1 cdita de vainilla
Salsa de maracuyá
- 50 g de pulpa de maracuyá
- 30 g de azúcar refinada
- frijoles negros secos
Crema batida
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 50 g de azúcar glass
Crema de maracuyá
- 150 g de pulpa de maracuyá
- 2 huevos
- 4 yemas de huevo
- 80 g de azúcar
- 160 g de mantequilla sin sal
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 3105.9 kJ / 739.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de chocolate blanco con frambuesas
2 Std.
Pastel de tres leches con rompope
2 Std.
Baguette
3 Std. 45 Min
Francesillas
3h 15min
Salsa de vainilla
15 Min
Crema de maracuyá
10 Min
Tarta de limón y merengue
2 godz. 30 min
Kulfi
6 godz. 20 min
Pastel de tres leches
2 Std.
Alfajores Argentinos
1 godz. 10 min
Tarta fina de frambuesas
1 godz. 45 min
Carne molida
35min