Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Parmesan, in Stücken
Bolognese-Sauce
- 200 g Möhren, in Stücken (2 cm)
- 200 g Knollensellerie, in Stücken (2 cm)
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Olivenöl
- 500 g Hackfleisch, gemischt, gut zerzupft
- 150 g Rotwein
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 100 g Tomatenmark
- 2 TL Salz
- 1 ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
Béchamel-Sauce und Fertigstellung
- 650 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 60 g Mehl
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 250 g Lasagneplatten, trocken (ca.12 Platten, 10 x 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3015 kJ / 720 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reibekuchen
35min
Hähnchen-Geschnetzeltes mit Paprika und Bandnudeln
40min
Überbackene Hähnchenbrust in Tomatensauce mit Kartoffelpüree
1h
Kartoffelgratin
1 Std. 10 Min
Gulasch
2h
Spaghetti Carbonara
25min
Lasagne
2h
Spaghetti Bolognese
40min
Garnelencurry mit Basmati-Reis
30min
Hackbällchen in Tomatensauce zu Nudeln
45min
Spaghetti Bolognese mit Basilikum-Parmesan
35min
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Cheesecakes
2h 10min