Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grießklößchen
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Muskat
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 Ei
Suppe und Fertigstellung
- 150 g Möhren, in Stücken
- 150 g Petersilienwurzel, in Stücken
- 1300 g Wasser
- 3 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Abschmecken
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- 2 Frühlingszwiebeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelsuppe
1h
Pizzabrote
50min
Kartoffel-Porree-Suppe
1h
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 Std. 20 Min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min
Semmelknödel
50min
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Spätzlesuppe
3 godz. 45 min
Mini-Germknödel mit Mohnzucker und Vanillesauce
45 min
Panierte Fleischküchle
1h 40min
Maultaschen
2h 30min
Dinnete
2h