Paëlla aux fruits de mer

Paëlla aux fruits de mer

3.8 219 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'ail
    1 gousse
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de riz rond
    250 g
  • d'eau
    600 g
  • de safran
    1 dose
  • de paprika doux
    2 c. à café
  • d'olives noires
    100 g
  • de poivron taillé en lanières
    150 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    300 g
  • de coques fraîches, préalablement dégorgées
    200 g
  • de haricots verts frais coupés en morceaux
    100 g
  • de petits pois frais ou surgelés
    100 g
  • de crevettes cuites, décortiquées (600g de crevettes non décortiquées)
    300 g
  • d'anneaux d'encornet cru
    250 g
  • de chorizo émincé en fines rondelles
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 524.5 kcal / 2197.3 kJ
Białko 33.2 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...