Urządzenia i Akcesoria
Salted Caramel Ice Cream
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portions
Składniki
Salted Caramel Sauce
-
250 g light brown sugarsugar250 g
-
cream, min. 30% fat (whipping or double cream)200 g
-
unsalted butter cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)30 g
-
water1030 g
-
lemon juice1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
vinegar50 g
Ice Cream
-
vanilla pod½
-
whole milk600 g
-
cream, min. 30% fat (whipping or double cream)200 g
-
sugar30 g
-
egg yolks from medium eggs6
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mayonnaise
5 min
Crème Pâtissière
15 min
Pimm's Jelly with Cucumber Sorbet
4 godz. 25 min
Creamy Vanilla Ice Cream
10 godz. 30 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Strawberry and Amaretti Cheesecake
3 godz. 35 min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 godz. 20 min
Caramel toffees
2 godz.
Caramel Sauce
1 godz. 30 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Assorted Chocolate Truffles
2 godz. 50 min