Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salted Caramel Sauce
-
250
g sugar
lub 250 g light brown sugar - 200 g cream, min. 30% fat (whipping or double cream)
- 30 g unsalted butter, cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
- 1030 g water
- 1 tsp lemon juice
- 1 tsp fine sea salt
- 50 g vinegar
Ice Cream
- ½ vanilla pod
- 600 g whole milk
- 200 g cream, min. 30% fat (whipping or double cream)
- 30 g sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Red Pesto
10 dk
Mint Choc Chip
8h 20min
Sous-vide Apples with Lemon Thyme and Elderflower
1sa 15 dk
Milk chocolate bars
Brak ocen
Caramel sauce
1 Std. 30 Min
Caramel Sauce
1 Std. 30 Min
Meringue Ghosts
12h 25min
Fresh Pasta Dough
1h
Whipped cream
10 dk
Icing Sugar
5 dk
Chocolate Hazelnut Spread
45 Min
Vanilla Ice Cream
12 Std.