Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Sponge
- 70 g water, boiling hot
- 20 g cocoa powder
- ¼ tsp baking powder
- 35 g unsalted butter, melted
- 15 g sunflower oil
- 100 g sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 50 g double cream
- 1 large egg
- 90 g plain flour
Vanilla Sponge
- 130 g plain flour
- 80 g sugar
- 70 g milk
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 egg whites, from large eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla sugar
- 1 pinch fine sea salt
Berry Icing
- 100 g fresh mixed berries, or defrosted, frozen berries
- 150 g unsalted butter, soft
- 300 g icing sugar
- 1 Tbsp vanilla sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1815 kJ / 434 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5 Std.
Cheesy Crust Pizza
2 godz. 20 min
Waffles
25min
American-style Pancakes
40min
Chocolate Chip Muffins
1 godz.
Brownies
50min
Cake Pops
2 godz.
Ultimate Chocolate Cake
2 godz. 15 min
Lollipop Cake
2 godz. 10 min
Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
1 godz. 30 min
Mini Egg Cupcakes
1 godz.
Sticky Toffee Sponge Cake
1 godz. 30 min