Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 120 g unsalted butter, cold, diced
- 175 g plain flour, plus extra for dusting
- 50 g icing sugar, plus extra for sprinkling
- 3 egg yolks, from medium eggs, 1 beaten
Filling
- 130 g lemon juice
- 200 g caster sugar
- 200 g unsalted butter, diced
- 5 lemons, finely grated zest only
- 4 medium eggs
- 6 egg yolks, from medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2608 kJ / 623 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 42.8 g
Alternatywne przepisy
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2 godz. 30 min
Fresh Pasta Dough
1 Std.
Meringue Topped Mince Pies
55min
Frangipane Cake
1h 45min
Chocolate and Pear Cake
1 Std. 30 Min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Crème Pâtissière
15min
Eccles Cakes
1h 45min
Pizza Dough with a Trio of Toppings
2 Std. 10 Min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55min
Cappuccino Cake
2 Std.
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min