Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla Sponge
- 200 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 200 g caster sugar
- 200 g self-raising flour
- 4 large eggs
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 ½ tsp natural vanilla extract
Vanilla Buttercream
- 200 g unsalted butter, soft
- 400 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp natural vanilla extract
Assembly
- 2 batches fondant icing (approx. 660 g)
- food colouring pastes, as desired
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3200 kJ / 765 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 120.2 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
Alternatywne przepisy
Butterfly Cakes
1h
Chocolate Fudge Icing
5min
Buttercream Icing
10min
Chocolate Fudge Cake
1h
Buttercream icing
5min
Buttercream Icing
5min
American-style Pancakes
40 min
Chocolate Chip Cookies
50 min
Chocolate Chip Muffins
1h
Brownies
50 min
Ultimate Chocolate Cake
2j 15 menit
Easy Chocolate Cake
1h 15 min