Urządzenia i Akcesoria
Madeira Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
-
blanched almonds55 g
-
caster sugar170 g
-
lemon thin peelings of skin and juice1
-
unsalted butter very soft170 g
-
medium eggs3
-
natural vanilla extract¼ tsp
-
self-raising flour110 g
-
milk1 Tbsp
-
candied lemon and orange peel in small pieces1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5.5 g
Kalorie
1565 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
23.7 g
Węglowodany
34.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Fudge Cake
1 godz.
Sweet Shortcrust Pastry
1 godz. 50 min
Apple Cake
1 godz.
Lemon cake
2 godz.
Sponge Cake
1 godz. 50 min
Sponge cake
1 godz. 50 min
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Easy Chocolate Cake
1 godz. 15 min