Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g blanched almonds
- 170 g caster sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin and juice
- 170 g unsalted butter, very soft
- 3 medium eggs
- ¼ tsp natural vanilla extract
- 110 g self-raising flour
- 1 Tbsp milk
- 1 Tbsp candied lemon and orange peel, in small pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
Alternatywne przepisy
Dundee Cake
3h 10min
Chocolate Chip Cake
1 godz. 30 min
Sponge Cake
1 Std. 50 Min
Poppy Seed and Orange Cake
1 godz. 30 min
Orange Biscuits
1h
Cappuccino Cake
2h
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Orange and Marmalade Cake
1h 15min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Carrot Cake
2h 30min