Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g blanched almonds
- 170 g caster sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin and juice
- 170 g unsalted butter, very soft
- 3 medium eggs
- ¼ tsp natural vanilla extract
- 110 g self-raising flour
- 1 Tbsp milk
- 1 Tbsp candied lemon and orange peel, in small pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
Alternatywne przepisy
Lemon Drizzle Cake
1 Std. 30 Min
Victoria Sponge
1j 10 mnt
Chocolate Fudge Cake
1h
Mincemeat and Almond Tart
2h 15min
Coffee and Walnut Cake
1j 10 mnt
Bakewell Tart
1h 50min
Danish Dream Cake
55min
Eccles Cakes
1j 45 mnt
Apple cake
1h
Coconut cake
1h 20min
Blueberry Bakewell Traybake
1 Std. 30 Min
Chocolate Chip Cake
1 Std. 30 Min