Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 5 - 6 Äpfel, säuerlich, klein (à ca. 180 g), z.B. Cox orange
- 3 EL Zitronensaft
- 120 g Zwieback, in Stücken
- 100 g Mandeln
- 3 Kardamomkapseln
- 175 g Zucker
- 1 Orange, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (30 g)
- 1 Prise Salz
- 4 Eier (Kl. M)
- 80 g Speisestärke
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 60 g Milch
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1772 kJ / 423 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Tarte
4h
Aprikosenkonfitüre
1 Std.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Pfirsich-Biskuitrolle
2h 10min
Mirabellen-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Sauerkirschkuchen
1 Std. 30 Min
Hefe-Gugelhupf
7h
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Zwetschgenkuchen
2h
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min