白木耳紅蘿蔔燉雞腳
TM5 TM6

白木耳紅蘿蔔燉雞腳

3.0 (1 ocena)

Składniki

  • 5 克 純芝麻油
  • 20 克 薑 ,切片
  • 200 克 雞爪 ,切段(約6公分),先以熱水川燙去血水
  • 35 克 米酒
  • 70 克 新鮮白木耳 ,切小朵
  • 200 克 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約2公分)
  • 20 克 紅棗 ,洗淨,泡水
  • ¾ 茶匙 鹽
  • 1000 克 水
  • 100 克 熟竹筍 (真空包裝),切條

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
694.7 kJ / 166.2 kcal
Białko
11.7 g
Węglowodany
9.8 g
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy