Putengeschnetzeltes zu Reis

Putengeschnetzeltes zu Reis

4.3 514 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter
    20 g
  • Wasser
    350 g
  • Putenbrustfilets, ohne Haut in Würfeln (ca. 3 cm)
    600 g
  • Porree in schrägen Ringen (ca. 1 cm)
    150 g
  • Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
    ½
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Reis, parboiled (10 Minuten Garzeit)
    300 g
  • Speisestärke
    30 g
  • Sahne
    200 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 444 kcal / 1855 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...