Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter
- 350 g Wasser
- 600 g Putenbrustfilets, ohne Haut, in Würfeln (ca. 3 cm)
- 150 g Porree, in schrägen Ringen (ca. 1 cm)
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 300 g Reis, parboiled (10 Minuten Garzeit)
- 30 g Speisestärke
- 200 g Sahne
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1855 kJ / 444 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Curry-Hähnchen zu Reis
1 Std.
Schmorgurken-Puten-Gulasch
45 Min
Spaghetti Bolognese
40 Min
Paprika-Hähnchen-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 Min
Paprika-Hack-Sauce
25 Min
Geschnetzelte Hähnchenbrust mit Gemüse und Curryreis
2h 10min
Curry-Huhn mit Champignons und Basmatireis
35 Min
Hähnchen mit Paprika-Möhren-Reis und Schnittlauchsauce
1ωρ. 15 λεπτ.
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 godz. 25 min
White-Chicken-Pasta
40 Min
Hähnchen mit Erbsen, Reis und Kräutersauce
50 Min
Hähnchen Jägerart
35 Min