Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilleschaum
- 500 g Milch
- 50 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Speisestärke
- ¼ TL Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Salz
Marzipanapfel
- 50 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 50 g Walnusshälften
- 25 g Sultaninen
- 10 g Rum
- 40 g Butter, in Stücken
- ½ TL Zimt
- 20 g brauner Zucker
- 4 Äpfel (z.B. Boskop), insgesamt ca. 800 g, Kerngehäuse ausgestochen
- 500 g Wasser
- 1 Eiweiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 555 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Birnen im Weißweinsud
35 min
Bratapfelauflauf mit Marzipanguss
50 Min
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
20 min
Pflaumen-Cheesecake aus dem Varoma
3hod.
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50 Min
Christstollen mit Marzipankern
2h 25 min
A Bratapfel a day
50 Min
Gratinierte Mandelcrêpes
1h 45 min
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle und Vanillesauce
45 min
Crème-brûlée-Äpfel
45 min
Pikanter Birnen-Camembert-Pfannkuchen
45 min
Eton Mess
4h 20min