Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilleschaum
- 500 g Milch
- 50 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Speisestärke
- ¼ TL Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Salz
Marzipanapfel
- 50 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 50 g Walnusshälften
- 25 g Sultaninen
- 10 g Rum
- 40 g Butter, in Stücken
- ½ TL Zimt
- 20 g brauner Zucker
- 4 Äpfel (z.B. Boskop), insgesamt ca. 800 g, Kerngehäuse ausgestochen
- 500 g Wasser
- 1 Eiweiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 555 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Tarte
7 godz.
Sous-vide Apfel
1h 15min
Erdbeer-Pistazien-Tarte
4h
Bratapfelauflauf mit Marzipanguss
50 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 Min
Birnen im Weißweinsud
35 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1 Std. 30 Min
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle und Vanillesauce
45 Min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1 Std. 20 Min
Apfel-Trifle mit Zimt-Crunch
3h 25min
Crème-brûlée-Äpfel
45 Min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50 min