Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 200 g queijo ricota
- 390 g leite condensado magro
- 5 gemas de ovo
- 5 claras de ovo
- 20 g sumo de lima
- 1 c. chá de raspa de lima
Cobertura
- 1 tira de casca de lima
- 120 g açúcar
- 50 g sumo de lima (3 unid. aprox.)
- 70 g manteiga
- 3 ovos
- Framboesas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2128 kJ / 508.6 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 58.2 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 178 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quadrados marmoreados de morango
4hod. 35min
Cheesecake
4h 30min
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
45 Min
Taças de champanhe com frutos vermelhos
25min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 godz. 30 min
Tarte de primavera com morango
2 Std. 20 Min
Tarte de frutos silvestres
4 Std. 10 Min
Crocante de maçã
5h 30min
Panacota de maracujá
5h 10min
Crème brulée com coco e lima
1h 15min
Leite-creme conventual
15min
Cheesecake com lemon curd
3h 30min