Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 180 g amêndoa s/ pele
- 100 g farinha de mandioca fina
- 10 g açúcar amarelo
- 50 g manteiga
- 20 g leite
- 1 ovo
Recheio
- 400 g morangos cortados em metades
- 80 g açúcar amarelo
- 15 g amido de milho
- 30 g pepitas de chocolate
- 1 gema de ovo
- Açúcar amarelo q.b. p/ polvilhar
-
Crème fraîche q.b. p/ servir
lub Natas q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 450 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de limão e maracujá
1u.
Almendrados
40min
Panquecas em frasco
20min
Mousse de chocolate e avelã
5 Min
Brigadeiros XL
1h 30 min
Árvore de Natal de profiteroles
1u.
Pudim de aletria com doce de framboesa
1h 25min
Aletria de coco
40min
Trifle de choux com frutos vermelhos
1u. 20min
Hambúrguer de atum com anchovas
20min
Crème brulée com coco e lima
1h 15min
Poufs de camarão e pescada
2u.