Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 180 g amêndoa s/ pele
- 100 g farinha de mandioca fina
- 10 g açúcar amarelo
- 50 g manteiga
- 20 g leite
- 1 ovo
Recheio
- 400 g morangos cortados em metades
- 80 g açúcar amarelo
- 15 g amido de milho
- 30 g pepitas de chocolate
- 1 gema de ovo
- Açúcar amarelo q.b. p/ polvilhar
-
Crème fraîche q.b. p/ servir
lub Natas q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 450 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12h
Cocktail de frutos vermelhos
10 Min
Mousse de mirtilo
12h
Salada cor de rosa
10 Min
Perdiz de escabeche
24h
Patê de feijão branco e pimentos
1 Std. 10 Min
Fritos aveludados de maçã
30 Min
Cheesecake de mirtilos
5 Std.
Tarte de chocolate e framboesa
2 Std. 45 Min
Chutney de citrinos
1 Std. 30 Min
Panquecas de limão com recheio de queijo e framboesa
20 Min
Russos
50 Min