Galette de morango

Galette de morango

4.3 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 doses

Składniki

Massa
  • amêndoa s/ pele
    180 g
  • farinha de mandioca fina
    100 g
  • açúcar amarelo
    10 g
  • manteiga
    50 g
  • leite
    20 g
  • ovo
    1
Recheio
  • morangos cortados em metades
    400 g
  • açúcar amarelo
    80 g
  • amido de milho
    15 g
  • pepitas de chocolate
    30 g
  • gema de ovo
    1
  • Açúcar amarelo q.b. p/ polvilhar
  • Crème fraîche q.b. p/ servir
    Natas, q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 450 kcal / 0 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...