Urządzenia i Akcesoria
Mediterraner Nudelsalat
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
3 Portionen
Składniki
-
natives Olivenöl extra20 g
-
Sonnenblumenöl20 g
-
Ei1
-
Salz2 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen¼ TL
-
Zucker½ TL
-
Apfelessig1 TL
-
Dijonsenf1 TL
-
reife Paradeiser in Stücken100 g
-
Naturjoghurt100 g
-
frisches Basilikum Blättchen abgezupft¼ Bund
-
Nudeln gekocht (z.B. Penne, Spiralnudeln oder Hörnchen)200 - 250 g
-
schwarze Oliven, entkernt halbiert25 g
-
Cocktailtomaten halbiert75 g
-
Pinienkerne30 g
-
Rucola50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
516 mg
Białko
15 g
Kalorie
2235 kJ /
534 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nudelsalat mit getrockneten Tomaten
1 godz. 40 min
Gebackene Süßkartoffeln mit Knoblauchdip
40 min
Schneller Caesar Salat
10 min
Nudel-Thunfisch-Salat
55 min
Nudelsalat mediterran
1 godz. 40 min
Avocadodip auf Chicorée
10 min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3 godz.
Bunter Tortellinisalat
35 min
Gnocchi-Endivien-Salat
30 min
Nudel-Rucola-Salat
50 min
Tomaten-Nudel-Salat
1 godz. 30 min
Griechischer Bauernsalat
20 min