Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Salatgurke, Bio (ca. 450 g), längs geviertelt, entkernt, in Stücken
- 1 rote Paprika, in Stücken
- 1 grüne Paprika, in Stücken
- 250 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 20 g Zitronensaft
- 1 EL Rotweinessig
- 40 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 2 Prisen Chiliflocken
- 200 g Feta, in Würfeln
- 100 g Oliven, schwarz, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1274 kJ / 304 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 943 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nizza-Salat
40min
Reissalat mit Paprikadressing
30min
Eisbergsalat mit Halloumi
40min
Büffelmozzarella mit Cherry-Tomaten und zwei Pesti
20 Min
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Bruschetta mit Tomate und Mozzarella
25 Min
Paprika-Salat
20 Min
Gemüse-Grill-Pfännchen
25 Min
Feldsalat mit Möhrendressing
10 Min
Tomaten-Nudel-Salat
1 Std. 30 Min
Feldsalat mit Walnussvinaigrette
10 Min
Nudelsalat mediterran
1h 40min