
Urządzenia i Akcesoria
Griechischer Bauernsalat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Salatgurke Bio (ca. 450 g), längs geviertelt, entkernt, in Stücken1
-
rote Paprika in Stücken1
-
grüne Paprika in Stücken1
-
Tomaten geviertelt, entkernt250 g
-
rote Zwiebel halbiert1
-
Petersilie abgezupft6 Stängel
-
Knoblauchzehe klein1
-
Zitronensaft20 g
-
Rotweinessig1 EL
-
Olivenöl40 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Oregano, getrocknet1 TL
-
Chiliflocken2 Prisen
-
Feta in Würfeln200 g
-
Oliven, schwarz, entsteint100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
304 kcal /
1274 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
943 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy