Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 200 g espumante
- 1000 g mexilhão fresco e limpo
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 100 g chouriço s/ pele cortado em tiras
- 250 g tomate em pedaços
- 20 g concentrado de tomate
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de sementes de funcho
- Água q.b. p/ cozer
- 300 g massa tipo pevide
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2113.3 kJ / 505.1 kcal
- Białko
- 31.3 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 892.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho piripíri
30 min
Feijoada de lingueirão e batata-doce
2 Std. 55 Min
Arroz de polvo com amêijoas
3 Std. 20 Min
Guisado dos reis
13h 10min
Mexilhões com molho de vinho branco
45 min
Ostras no forno
20min
Esparguete fino com amêijoas e vieiras
1h 40 min
Sorvete de kiwi
8 Std.
Arroz tipo paella
45 min
Sopa de mexilhão, salmão e vieiras
1h 50 min
Estufado de peixe com camarão e ameijoas
40 min
Arroz de polvo à espanhola
1h 30 min