Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gochujang Sauce
- 3 tbsp Korean chili paste (gochujang)
- 2 tbsp mirin
- 2 tsp sugar
- 2 tsp roasted sesame seeds
- 1 green onion, thinly sliced on the bias
Bibimbap
- 8 oz sushi rice
- 1 tsp sesame oil
- 3 tbsp soy sauce
- 2 garlic cloves
- 1 in. fresh ginger, peeled, sliced
- 32 oz beef stock
- 4 large eggs
- 2 oz fresh shiitake mushrooms, sliced
- 3 oz snow peas
- 6 oz zucchini, thinly sliced, bias cut
- 2 oz carrot, julienned
- 4 oz napa cabbage, in pieces (¼ in.)
-
16
oz prime ribeye steak, thinly sliced (¼ in.)
lub 16 oz beef tenderloin, thinly sliced (¼ in.) - 4 oz kimchi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2467.5 kJ / 589.8 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Korean Beef Sauté
1h 25min
Mapo tofu
15min
Chinese Blistered Green Beans (Hestan Cue™) Metric
25 min
Sticky Sriracha Shrimp Bowl
1h
Korean Beef Bowl
1h
Chinese Long Beans with Pork
25 min
Sriracha Chicken with Soba Noodle Salad
2u. 35min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Pork and Green Beans Sauté
45 min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4h 35min
Chicken Noodle Bowl
35min