Quiche au poireau et au thon

Quiche au poireau et au thon

4.6 863 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    200 g
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
    100 g
  • d'eau
    60 g
  • de sel
    1 pincée
La garniture
  • de blancs de poireau coupés en tronçons
    500 g
  • de beurre
    15 g
  • de moutarde
    30 g
  • de crème fraîche
    100 g
  • œufs
    3
  • de thon à la tomate, en conserve
    250 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 442.3 kcal / 1842.2 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 29.8 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...