Quiche au poireau et au thon

Quiche au poireau et au thon

4.6 911 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée
  • 200 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 100 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 60 g d'eau
  • 1 pincée de sel
La garniture
  • 500 g de blancs de poireau coupés en tronçons
  • 15 g de beurre
  • 30 g de moutarde
  • 100 g de crème fraîche
  • 3 œufs
  • 250 g de thon à la tomate, en conserve
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 15.5 g
Kalorie 1842.2 kJ / 442.3 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 29.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...