Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 100 g Mehl
- 20 g Speisestärke
- ½ TL Backpulver
- 4 Eier (Kl. M)
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
Nuss-Sahne und Fertigstellung
- 230 g Haselnüsse
- 3 EL Rum
- 130 g Puderzucker und mehr zum Bearbeiten
- 5 EL Orangensaft
- 2 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 660 g Sahne, 35 % Fett
- 300 g Marzipanrohmasse
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2157 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Nuss-Sahne-Torte
8h
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Schwarzwälder Kirschtorte
10 Std. 30 Min
Mutzenmandeln mit Marzipan
1h 20min
Etagentorte
7h
Zitronen-Biskuitrolle
5 Std.
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 Std. 30 Min
Himmelstorte
1h 40min
Kirsch-Vanille-Torte
24hod.
Marzipan-Torte
5 Std.
Vanille-Buttercreme-Torte
7h
Frankfurter Kranz
6 godz.