Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 300 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Zucker
- 650 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 3 Eier
- ¼ TL Salz
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 100 g Mandeln
- 100 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 5 Tropfen Bittermandelaroma
- ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 79 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidesand
1h 45min
Rosinenstuten
3 godz.
Butterkuchen mit Hefe
1 Std. 35 Min
Marzipanstollen
4 Std.
Schoko-Wickel nach Stollen Art
2 Std. 10 Min
Lübecker Nusstorte
4 Std. 15 Min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Kalter Hund
7 Std.
Danish Dream Cake
55min
Frankfurter Kranz
6 Std.
Klassischer Streuselkuchen
3h 20min