Marzipan-Butterkuchen
TM6 TM5

Marzipan-Butterkuchen

4.2 (224 oceny)

Składniki

Hefeteig

  • 300 g Milch
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 80 g Zucker
  • 650 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
  • 3 Eier
  • ¼ TL Salz
  • 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten

Belag und Fertigstellung

  • 100 g Mandeln
  • 100 g Zucker
  • 250 g Butter, weich, in Stücken
  • 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
  • 5 Tropfen Bittermandelaroma
  • ¼ TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1620 kJ / 387 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
2.5 g
Sód
79 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy