Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 300 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Zucker
- 650 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 3 Eier
- ¼ TL Salz
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 100 g Mandeln
- 100 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 5 Tropfen Bittermandelaroma
- ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 79 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Marzipankuchen
2 Std. 10 Min
Quarkstuten
1 Std. 20 Min
Getränkter Mandelkuchen
2 Std.
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 Std. 20 Min
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Streuselstuten
2 godz. 25 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Rosinenstuten
3 Std.
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min