Urządzenia i Akcesoria
Marzipan-Butterkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
20 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Milch300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker80 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen650 g
-
Eier3
-
Salz¼ TL
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten125 g
Belag und Fertigstellung
-
Mandeln100 g
-
Zucker100 g
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken200 g
-
Bittermandelaroma5 Tropfen
-
Salz¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
79 mg
Białko
8 g
Kalorie
1620 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Buttermilchkuchen
50 min
Mandelhörnchen
1 godz.
Karamell-Walnuss-Stuten
3 godz.
Marzipankuchen
2 godz. 10 min
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Milchreiskuchen
3 godz.
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min