![Venezianische Brötchen Venezianische Brötchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/206943.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 25 g Hefe
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier
- 100 g Zucker
- 500 g Mehl Type 405 oder Type 550
- 1 TL Salz
- 1 Eigelb
- Hagelzucker zum Dekorieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 889 kJ / 212 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1h 50min
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2 godz.
Pfeffer-Brötchen
1 godz. 20 min
Brioche
2 godz.
Joghurtbrot
2 godz.
Müsliweckchen
2 godz.
Süße Brötchen
1u. 5min
Portugiesische Croissants
1h 50min
Ciabattabrötchen
1 Std. 40 Min
Luftige Brötchen
2 godz.
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1h 30min
Weizen-Hafer-Brötchen
1h 30min