Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 80 g Zucker oder ein alternatives Süßungsmittel (z.B. Zuckeraustauschstoff/Süßstoff)
- 1 Pck. Götterspeise, Waldmeister- oder Zitronengeschmack
- 100 g Trauben, hell, halbiert
-
4
TL fettreduzierte Crème fraîche Alternative, mit 7,5 % Fett (z. B. Crème Balance, Dr. Oetker)
lub 4 TL Cremefine zum Kochen (15 % Fett, Rama)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 516 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Eierstich
25 Min
Vanillepudding
25 Min
Eier, gekocht
20 Min
Erdbeer-Heidelbeer-Grütze mit Holundersauce
4h
Eierstich (Suppeneinlage)
15 Min
Karamellpudding
3 Std.
Milchschaum als Sahneersatz
5 Min
Stracciatella-Quark
15 Min
Wackelpudding mit Vanillesauce
16 Std. 35 Min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Schwarzwälder Waffeln
45min
Schlagsahne
10 Min