Kartoffel-Radieschen-Salat

Kartoffel-Radieschen-Salat

3.9 287 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Wasser
    900 g
  • Kartoffeln, festkochend mittelgroß, mit Schale
    1000 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Öl
    3 EL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Obstessig
    3 EL
  • Senf scharf (siehe Tipp)
    1 - 2 EL
  • Kräutersalz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Radieschen in dünnen Scheiben (5 mm)
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 155 kcal / 649 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...