Mais-Risotto

Mais-Risotto

4.3 204 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Bacon
    12 Scheiben
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • rote Peperoni entkernt, in Stücken
    1
  • Schalotten halbiert
    40 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    30 g
  • Risottoreis (z.B. Arborio)
    300 g
  • Weißwein, trocken
    50 g
  • Geflügelfond heiß
    650 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Maiskolben frisch
    2
  • Butter kalt, in Stücken
    40 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1231 kcal / 5155 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 136 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...