Bizcocho de avellanas

Bizcocho de avellanas

4.8 282 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

  • 1 cucharadita de mantequilla (para engrasar el molde)
  • 200 g de avellanas crudas peladas
  • 75 g de galletas
  • 6 huevos
  • 1 pellizco de sal
  • 1 cucharadita de aroma natural de vainilla de Madagascar Dr. Oetker
  • 200 g de azúcar
  • 1 sobre de polvo de hornear (15 g)
  • 50 g de ron
  • 40 g de aceite de girasol
  • 1 cucharada de azúcar glas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 9.4 g
Kalorie 1757 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 34.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...