Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Milch
- 3 EL Zucker
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g)
- 500 g Mehl
- 1 ½ TL Salz
- 60 g Butter, weich
- 4 EL Sultaninen
- 1 Ei, verklopft, zum Bestreichen
- 1 EL Hagelzucker
- 1 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 360 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Berner Zopf
1h 45 min.
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Apfelwähe
1h 15 min.
Knöpfli
50min
Dreikönigskuchen
2 godz. 15 min
Mailänderli
3 Std.
Herbstlicher Tirolercake
1h 20min
Bretzeli
2 Std. 30 Min
Aprikosenwähe
1h 10 min.
Süsser Grittibänz
2 godz. 15 min
Grittibänze
2h 10min