Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Milch
- 3 EL Zucker
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g)
- 500 g Mehl
- 1 ½ TL Salz
- 60 g Butter, weich
- 4 EL Sultaninen
- 1 Ei, verklopft, zum Bestreichen
- 1 EL Hagelzucker
- 1 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 360 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Basler Brunsli
8 godz. 40 min
Mailänderli
3 Std.
Grittibänze
2 Std. 10 Min
Süsser Grittibänz
2 Std. 15 Min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Weggli
2h 5min
Schoggistängeli-Cake
1 Std. 10 Min
Herbstlicher Tirolercake
1 Std. 30 Min
Getränkter Zitronencake
1 Std. 30 Min
Heller Mississippi-Cake
1 Std. 15 Min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.
Berner Zopf
1 Std. 45 Min