Sonntagszöpfe Zweierlei
TM5 TM6

Sonntagszöpfe Zweierlei

4.8 (64 oceny)

Składniki

  • 300 g Milch, und etwas mehr zum Bestreichen
  • 80 g Butter, weich, in Stücken
  • ½ Würfel Hefe, zerbröckelt
  • 1 TL Zucker
  • 500 g Zopfmehl
    lub 500 g Weissmehl
  • 2 TL Salz
  • 25 g Wasser
  • 5 g Natron
  • 1 TL Meersalz, zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2757 kJ / 659 kcal
Białko
18.5 g
Węglowodany
94 g
Tłuszcz
23 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy