Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Milch, und etwas mehr zum Bestreichen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- ½ Würfel Hefe, zerbröckelt
- 1 TL Zucker
-
500
g Zopfmehl
lub 500 g Weissmehl - 2 TL Salz
- 25 g Wasser
- 5 g Natron
- 1 TL Meersalz, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Berner Zopf
1h 45min
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
1.- August-Weggen
1 Std. 10 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55min
Knöpfli
50min
Knöpfli
50min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Mailänderli
3 Std.
Weggli
2h 5min
Luzerner Lebkuchen
55min
Grittibänze
2 godz. 10 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min