![Tessinerli Tessinerli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A7D9D88B-8A16-4CEC-B479-6B3707DCAD3C/Derivates/8ec15ab6-5a0d-4baa-bfe9-8c941f5d8f65.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weissmehl
-
½
Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g) - 1 ½ TL Salz
- 300 g Wasser, lauwarm
- 25 g Rapsöl
- 1 EL Wasser
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 861 kJ / 206 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Grittibänze
2h 10 min
Knöpfli
50 Min
Älpler Magronen
45min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 Min
Dreikönigskuchen
2h 15 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55 min
Ruchbrot im Brattopf
2hod. 25min
Bündner Maluns
45min
Schoggistängeli-Cake
1 Std. 10 Min
1.- August-Weggen
1 Std. 10 Min
Weggli
2 Std. 5 Min
Berner Zopf
1h 45min