Urządzenia i Akcesoria
Osterkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Stücke
Składniki
-
Mandeln ganz75 g
Teig und Milchreis
-
Zucker115 g
-
Mehl250 g
-
Salz¼ TL
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Ei1
-
Rundkornreis (z. B. Camolino/Originario)100 g
-
Milch400 g
-
Salz1 Prise
-
Aprikosenkonfitüre200 g
Füllung
-
Eiweisse2
-
Salz2 Prisen
-
Butter weich, in Stücken75 g
-
Eigelbe2
-
Vollrahm200 g
Fertigstellung
-
Puderzucker zum Bestäuben2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
2889 kJ /
691 kcal
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarberwähe
55 min
Aprikosenwähe
1 godz. 10 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Bretzeli
2 godz. 30 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Heller Mississippi-Cake
1 godz. 15 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Mailänderli
3 godz.
Luzerner Lebkuchen
55 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min