Urządzenia i Akcesoria
Ruchbrot im Brattopf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
1 Stück
Składniki
Teig
-
Wasser370 g
-
Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Butter in Stücken (2 cm)50 g
-
Ruchmehl500 g
-
Salz1 ½ TL
-
Zucker2 TL
Formen
-
Ruchmehl40 g
Backen
-
Ruchmehl1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
9.9 g
Kalorie
1165 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 godz. 10 min
Knöpfli
50 min
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Knöpfli
50 min
Tessinerli
1 godz. 50 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 godz. 10 min
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
Weggli
2 godz. 5 min
UrDinkel Brot
11 godz.
Berner Zopf
1 godz. 45 min