Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mandeln, ohne Haut
- 280 g Rohzucker
- 3 Bio-Zitronen, nur dünn abgeschälte Schale
- 4 Eier
- 220 g Butter, in Stücken (3 cm)
- 200 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Guss
- 90 g Zitronensaft
- 50 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1520.6 kJ / 363.4 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
Alternatywne przepisy
Spitzbueben
1h 40min
Osterkuchen
1h 45min
Schoggi-Sablés
1h 30min
Beerencake
1h 15 min
Kartoffelstock nature
55min
Herbstlicher Tirolercake
1h 30min
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Fruchtglace
5 min
Schokolade-Kokos-Kuchen
40min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Lauwarmer Schokoladenkuchen
1h 15 min
Berner Zopf
1h 45min