Schweizer Linzertorte

Schweizer Linzertorte

4.7 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stück

Składniki

  • Butter weich, zum Einfetten
Teig
  • Mandeln geschält
    100 g
  • Haselnüsse
    100 g
  • Zucker
    150 g
  • Vanillezucker
    2 Pck.
  • Mehl
    250 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronenschale, gerieben
    1 Pck.
  • Butter weich, in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Ei
    1
Füllung und Fertigstellung
  • Erdbeerkonfitüre
    400 g
  • Wasser
    2 EL
    2 EL Rum
  • Mandelblättchen (opcjonalnie) geröstet, zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 456 kcal / 1910 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 10 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...