Schweizer Linzertorte
TM6 TM5

Schweizer Linzertorte

4.7 (15 ocen)

Składniki

  • Butter, weich, zum Einfetten

Teig

  • 100 g Mandeln, geschält
  • 100 g Haselnüsse
  • 150 g Zucker
  • 2 Pck. Vanillezucker
  • 250 g Mehl
  • 1 Prise Salz
  • 1 Pck. Zitronenschale, gerieben
  • 200 g Butter, weich, in Stücken (2 cm)
  • 1 Ei

Füllung und Fertigstellung

  • 400 g Erdbeerkonfitüre
  • 2 EL Wasser
    lub 2 EL Rum
  • Mandelblättchen, geröstet, zum Bestreuen (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1910 kJ / 456 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
3.1 g
Sód
10 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy