Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů vlašských ořechů
- 400 gramů pšenice špaldy
- 30 gramů čerstvého droždí
- 10 gramů olivového oleje
- 1 čajová lžička medu
- 1 čajová lžička mořské soli
- 170 gramů podmáslí
- 170 gramů vody, vlažné
- olivový olej, na vymazání
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 769 kJ / 184 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tvarohové housky
1 Std. 50 Min
Bagety s vlašskými ořechy
1 godz. 45 min
Pohankové miništoly
1 Std. 50 Min
Špaldová mouka
5min
Bramborový závin s bylinkovou omáčkou mousseline
1 Std. 50 Min
Podzimní dýňový salát
10min
Špaldovo-mrkvový chléb
1h 40min
Jogurtové bulky se sezamem
1 godz. 30 min
Máslové houstičky
1h
Makový chléb
2 godz. 20 min
Dýňové bulky
2h 15min
Špaldovo-pohankový chléb
1 godz. 30 min