Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 gramů ovesných vloček
- 500 gramů vody
- 20 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 2 polévkové lžíce medu
- 100 gramů slunečnicového oleje, plus na vymazání
- 200 gramů žitné mouky
- 380 gramů hrubé mouky, plus na pomoučnění
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ - 1 čajová lžička fenyklových semínek, podle chuti (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min
Chléb
1 Std. 40 Min
Žitný chléb
3h 50min
Jogurtové bulky se sezamem
1 Std. 30 Min
Špaldovo-pohankový chléb
1 Std. 30 Min
Rustikální chléb
2 Std.
Celozrnné housky
2 Std.
Český chléb z žitného kvásku
15 Std. 30 Min
Rýnský tmavý chléb
1 Std. 30 Min
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Bagety s vlašskými ořechy
1 Std. 45 Min
Turecký flatbread
2 Std. 10 Min