Pastináková polévka s dýní a jablky
TM5 TM31 TM6

Pastináková polévka s dýní a jablky

4.0 (8 ocen)

Składniki

  • 20 gramů čerstvého zázvoru, na tenké plátky
  • 1 cibule (70 gramů), napůl
  • 20 gramů olivového oleje
  • 200 gramů dýně hokkaidó, na kousky
  • 300 gramů pastináku, na kousky
  • 150 gramů jablek, bez jádřince, na čtvrtky
  • 900 gramů vody
  • 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
    lub 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • ¼ čajové lžičky bílého balsamica
  • 1 špetka cukru
  • 2 špetky mletého muškátového oříšku
  • 5 snítek čerstvého tymiánu, jen lístky, plus 6 snítek na ozdobu
  • 6 čajových lžiček crème fraîche, na ozdobu

Wartości odżywcze
na 1 porci
Kalorie
479 kJ / 114 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy