Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
醃牛肉
- 300 克 牛肉 ,切條(約1X6公分)
- 5 克 蒜頭
- 5 克 薑 ,去皮
- 1 大匙 魚露
- 1 大匙 米醋
- 1 茶匙 純芝麻油
- 500 克 水
醬汁
- 5 克 薑 ,去皮
- 20 克 油
- ½ 大匙 魚露
- 1 大匙 米醋
- 1 大匙 醬油
- 40 克 檸檬汁
- 1 大匙 黑糖
- 150 克 高麗菜 ,切絲
- 50 克 紫洋蔥 ,切絲
- 10 克 新鮮辣椒 (任何種類) ,切斜片
- 1 大匙 杏仁片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1685 kJ / 410 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3 g