Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 - 2000 g Orangen, unbehandelt
- 1000 g Gelierzucker 1:1
- 30 g Zitronensaft
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 50 - 60 g Whisky, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4710 kJ / 1124 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 264 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Orangenkonfitüre
45min
Orangen-Campari-Marmelade
40min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Pina-Colada-Konfitüre
30min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 Std. 40 Min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30min
Rhabarber-Konfitüre
30min
Erdbeer-Aperol-Konfitüre
20min
Bellini-Konfitüre
40min
Zitronen-Marmelade
30min
Kiwi-Kokos-Konfitüre
15min
Kaki-Orangen-Konfitüre mit Ingwer
25min