Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de batata
- 500 g de agua
- 700 g de batatas en dados de 2-3 cm
- 50 g de maicena
- 250 g de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
- aceite para freír
Baño de azúcar
- 200 g de azúcar
- 70 g de agua
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 492 kJ / 117 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de bonito
9h 15min
Cortadillos de cidra
1h
Rosquillas fritas de nuez moscada
30 min
Barritas ricas en magnesio
1h 20 min
Croquetas de pescado con hierbabuena
9 Std.
Briouats de almendra con miel y sésamo
2h
Pastelitos de dátiles (Maamouls) - Israel
1h 30min
Albóndigas de atún y cúrcuma
1h
Albóndigas de cordero con pan batbout
1sa 35 dk
Rosquillas marroquíes (sfenj)
2u. 45min
Bizcocho turco de té (cayli kek)
1h
Tortillas canarias de carnaval
45 min