Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para los dumplings
- 1 cucharada de aceite vegetal y algo más para engrasar
- 150 g de agua y algo más si fuera necesario
- 300 g de harina
- ¼ de cucharadita de sal
Relleno y formado de los dumplings
- 400 g de repollo en trozos (aprox. 5 cm)
- 1 ½ cucharadita de sal
- 350 g de carne picada de cerdo
- 530 g de agua
- 20 g de salsa de soja
-
10
g de vino de arroz
lub 10 g sake - ½ cucharadita de azúcar
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharada de aceite de sésamo (15 g)
- harina para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bao buns de cerdo
2h
Bao buns de secreto ibérico
2h 30min
Dumplings rellenos de carne a la plancha
1h 30min
Gyozas (empanadillas japonesas)
1h
Dim sum 'Shao mai'
2h
Rollitos fríos con salsa de cacahuetes (Goi cuon) - Vietnam
20min
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1h 15min
Bao buns con salmón y espárragos
1h
Panecillos al vapor rellenos de carne de cerdo (Baozi)
2h 10min
Rollitos vietnamitas de gambas y cerdo (Nems) - Vietnam
45min
Bao buns de coco, cerdo y champiñones
45min
Naan indio
1 Std. 40 Min