Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Kochen
- 140 g Hartkäse, ital. (z.B. Parmigiano reggiano)
- 2 Schalotten, halbiert
- 2 EL Butter, weich
- 1 EL Mehl
-
100
g Wermut (z.B. Noilly Prat)
lub 100 g Weißwein - 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 400 g Linguine
- 250 g Milch
- 250 g Sahne
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3403 kJ / 812 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Mac and Cheese
1h
Pappardelle in Pfefferbutter
20 min
Linguine in Tomatenbutter
30 min
Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce
15min
Farfalle mit Vier-Käse-Sauce
20 min
Gnocchi mit Gorgonzola-Champignon-Sauce
45 min
Cheese-Makkaroni
30 min
Tomaten-Sahne-Sauce
30 min
Spaghetti Miracomix
20 min
Gorgonzola-Sauce
20 min
Aglio e Olio für Spaghetti
10min
One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola
30 min