![Pan especiado libanés (Mankoush) - Líbano Pan especiado libanés (Mankoush) - Líbano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F030CAB3-A1B2-4537-9388-F42D0C24F160/Derivates/822773dd-956a-4bd3-8124-17bcc502a913.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada
- 200 g de agua
- 85 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 300 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de sal
- 4 cucharaditas de zatar (ver receta básica)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 372 kJ / 89 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panes pita
1 Std. 50 Min
Panecillos bretzel
5 godz. 30 min
Quinoawraps
1hod.
Panecillos rellenos de setas - China
2 Std.
Pan marroquí de cúrcuma relleno de ternera
2h 40min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2 Std. 45 Min
Empanadas libanesas de espinacas (Fatayers) - Líbano
2h 15min
Zatar - Oriente Próximo
5min
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
20 Min
Arroz kashmiri - India
30min
Falafel con salsa tahini en pan plano r'gaif
1hod. 10min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2 Std.