Plumcake ricotta, caffè e cioccolato

Plumcake ricotta, caffè e cioccolato

4.2 228 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    100 g di cioccolato al latte, a pezzi
  • 3 uova
  • 130 g di zucchero di canna
  • 150 g di farina tipo 00
  • 150 g di farina di farro
  • 100 g di ricotta vaccina scolata dal siero
  • 80 g di olio di semi di arachidi
  • 80 g di caffè espresso freddo
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10.3 g
Kalorie 1962 kJ / 469 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 56.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...