Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 蒜頭
- 1 大匙 油
- 15 克 紅咖哩醬
- 2 茶匙 糖
- 1 根 新鮮辣椒 (任何種類) ,切片
- 15 隻 草蝦 ,去頭、殼和腸泥
- 60 克 玉米筍 ,切塊(約1公分)
- ½ - 1 茶匙 鹽
- 1 茶匙 魚露
- 1 大匙 米酒
- 60 克 蘑菇 ,切丁(約1公分)
- 1 大匙 檸檬汁
- 80 克 美生菜
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 824 kJ / 199 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.5 g