Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Walnusshälften
- 1 Schalotte, halbiert
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 30 g Weißweinessig
- 520 g Wasser
- 1 EL Ahornsirup
- 10 Prisen Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 50 g Öl
- 4 Äpfel, rot (à ca. 150 g), z.B. Elstar
- 20 g Zitronensaft
- ¼ TL Oregano, getrocknet
- ¼ TL Chiliflocken
- 150 g Ziegenkäserolle (z.B. Ziegencamembert)
- 100 g Feldsalat, geputzt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1055 kJ / 252 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicoréeschiffchen
25 Min
Möhren in Zitronenöl
45min
Birnen-Ziegenkäse-Päckchen
40min
Deftiges Krabbenfrühstück
25 Min
Pikante Kräuterschnitten
50min
Limoncello-Creme
5h
Marinierte Tomaten
35min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1 Std. 30 Min
Ziegenkäse mit Zwiebelkonfit
30min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Feldsalat mit gebratenen Kräuterseitlingen und Kürbiskerndressing
20 Min
Feldsalat mit Walnussvinaigrette
10 Min