Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Walnusshälften
- 1 Schalotte, halbiert
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 30 g Weißweinessig
- 520 g Wasser
- 1 EL Ahornsirup
- 10 Prisen Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 50 g Öl
- 4 Äpfel, rot (à ca. 150 g), z.B. Elstar
- 20 g Zitronensaft
- ¼ TL Oregano, getrocknet
- ¼ TL Chiliflocken
- 150 g Ziegenkäserolle (z.B. Ziegencamembert)
- 100 g Feldsalat, geputzt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1055 kJ / 252 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern
25 min
Birnen-Ziegenkäse-Päckchen
40 min
Exoten-Grütze mit Vanille-Crème fraîche
1 godz. 5 min
Panzanella mit Erdbeerdressing
35 min
Spargel-Rucola-Salat mit Erdbeeren an Orangensauce
40 min
Avocadosalat mit Cranberrys und Walnüssen
10 Min
Feldsalat mit Walnussvinaigrette
10 Min
Wildkräutersalat mit Himbeer-Walnuss-Dressing
15min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 Std. 15 Min
Melonen-Brot-Salat
25 min
Erdbeer-Avocado-Salat mit Hähnchen
40 min
Apfel-Cheddar-Salat
25 min