Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Ale
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- 250 g Weizenmehl Type 405
- 2 TL Salz
- 1 EL Öl
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Bergisches Urbrot
17óra
Dinkel-Körner-Brötchen
2h
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Kräuter-Tomaten-Fougasse
18h
Brötchen
1h 40min
Chinesische Törtchen
2h 45min
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35 min
Astra-Schrippen
2 Std. 50 Min
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min